Urid dal (Urad dal) Čočka bílá TRS 500g

Drobná čočka (černá čočka, loupaná, půlená) - oblíbená indická luštěnina, do polévek - dálů. Je bohatá na vlákninu, minerály a hlavně bílkoviny.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 59,00 Kč
Prodejní cena bez DPH51,30 Kč
Sleva
Hodnota DPH7,70 Kč
Dostupnost: Skladem

Urid dál - bílá drobná čočka je oblíbenou indickou luštěninou, která se používá zejména do indických polévek - dálů. Urid dal, spolu s rýží, být používán dělat dosas, křupavé palačinky jižní Indie a tak dělat poppadums. V jižní Indii, Urid dal je používán jako koření s hořčičnými semeny pro kari

Urid dál je bohatý na vlákninu, minerály a hlavně bílkoviny, proto Ájurvéda doporučuje tuto luštěninu hlaně vegetaránům, nanejvýš čtyřikrát týdně.

Urid Dal, Urad Dal nebo Ulutham Paruppu jsou černá čočka, loupaná, půlená. Obyčejný a populární lusk, oni jsou všichni užitý na výrobu dhal nebo polévky.

Příprava: Doba varu bílé čočky urid dal je cca 1,5 hodiny. Před vařením je nutné ji namočit na několik hodin. Je vhodné vodu několikrát vyměnit a čočku zároveň v sítu propláchnout pod tekoucí vodou. Urid dal slijte, propláchněte a vařte v nesolené vodě na velmi nízkou teplotu do měkka. Během vaření seberte bílou pěnu, která se vytvoří na povrchu. Celková doba varu je cca 1,5 hodiny. Hodí se pro přípravu kari i smažených "vadas".

Výrobce: TRS

Váha: 500 g