520 - 110 ZANG HONG HUA Šafrán Tibetský 1g

Sušené čnělky šafránu (Crocus sativus) jsou jednou z nejvzácnějších a rovněž nejdražších léčivek.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 220,00 Kč
Sleva
Cena / kg:
Dostupnost: Skladem

Sušené čnělky šafránu (Crocus sativus) jsou jednou z nejvzácnějších a rovněž nejdražších léčivek.

Nový Šafrán setý kvality NEGIN A+ za zaváděcí cenu. Sušené čnělky šafránu setého (Crocus sativus) jsou jednou z nejvzácnějších a rovněž nejdražších léčivek. Tradice jeho využití pochází z Mezopotámie či Persie, odkud se šířilo všemi směry po tehdejším známém světě. I pro svou účinnost a výjimečnost se brzy stal součástí tradiční čínské fytoterapie jakožto léčivka Zang Hong Hua (tibetský červený květ). 

Terapeuticky se šafrán využívá:
na snížení horečky
při poruchách trávení
pro podporu vylučování žluči
pro močopudné účinky
pro celou škálu psychických poruch 

Šafrán oživuje krev se speciálním vztahem k hrudníku. Hrudník uvolňuje a je zvláště účinný v uvolnění stagnací a blokád ze sklíčenosti (anebo se sklíčeností). Právě emoce YOU (smutek) a její svazující efekt tvoří problém, který často vzdoruje našim terapeutickým snahám, protože je špatně čitelný i (bez šafránu) léčebně ovlivnitelný.

- je neutrální povahy
- je ostrý
vstupuje do drah Jater a Srdce

Šafránu se v ordinaci i kuchyni používá s mírou - “jako šafránu”. Terapeutická denní dávka je 1/3 gramu, v kuchyni se říďte empirií a množstvím strávníků. Přehnané množství šafránu bude mít za následek hořkou paellu. Nepřekračujeme denní dávku 1 gram a to ani u těžkých psychických stavů.

Upozornění: Šafrán nepodáváme těhotným a kojícím ženám.

Zdravotní tvrzení u tohoto produktu nám zakazuje legislativa EU.

Bližší informace naleznete na veřejně dostupných zdrojích.

Způsob použití:

Při přidávání do pokrmů rozmělněte (mezi prsty, v hmoždíři) a použijte až ke konci vaření
Vhodný do mléka nebo do obilných kaší.
Vylouhovaný šafrán:
- dejte trochu šafránu do hmoždíře a opatrně jej rozemelte (můžete ho drtit s trochou cukru)
- pak smíchejte asi jednu čajovou lžičku směsi s polovinou sklenice horké vody
- zakryjte a nechte louhovat několik minut
- tento výluh můžete skladovat v uzavřeném sklenici v lednici po dobu jednoho týdne