Nebyl vybrán žádný obrázek

Gunpowder Temple of Heaven, Zelený čaj 250g

Zelený čaj nejvyšší kvality. Tento čaj je proslavený hlavně díky svému originálnímu tvaru. Je celolistový, zavinutý do černozelených zrnek.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 165,00 Kč
Sleva
Cena / kg:
Dostupnost: Skladem

Gunpowder Temple of Heaven

Perlový čaj - střelný prach - zelený čaj nejvyšší kvality. Tento čaj je proslavený hlavně díky svému originálnímu tvaru. Je celolistový, zavinutý do černozelených zrnek velikosti od špendlíkové hlavičky po velikost hrášku. Díky tomuto tvaru je velmi odolný vůči stárnutí a vstřebávání pachů.

Výsledná barva nápoje je žlutozelená, příjemně ostrá, chladivá, hořkosladká a lehce kouřová chuť dlouho přetrvává na jazyku.

Země původu: Čína
Region:  Zhejiang
Chuť:   Silná, Kouřová
Pro děti:  od 15 let
Sběr:   Poslední sklizeň
Příprava: čaj připravíme přelitím 1 čajové lžičky cca 2dcl horké vody (70 - 80°C). S vyšší teplotou vody roste hořkost nápoje.
Doba louhování je 2 - 4 minuty. Po zalití se lístky pomalu rozvíjejí.
Vícenálevový čaj: ano, Gunpowder je možné nechat až 3x louhovat.
Teplota vody: 70 - 80°C
Čas přípravy: 2 - 3 minuty

Někdo si mnohem více užije až druhý a třetí nálev. Lze připravit také jako ledový čaj (hotový nálev vychlaďte v lednici a podávejte s ledem, případně s kapkou citrónové šťávy).

Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce.

Základní pravidla pro přípravu zeleného čaje

Možnosti přípravy zeleného čaje jsou téměř nevyčerpatelné. ale přesto je dobré dodržet několik základních pravidel pro jejich přípravu.
• Zelený čaj se nespařuje. Čaj zaléváme uvařenou vodou, která zchladla na teplotu 60 až 90°C
• Kvalitní lístky můžeme zalít vícekrát. Při každém dalším nálevu ale zvýšíme teplotu vody nebo prodloužíme dobu louhování.
• Doba louhování je různá, od 30 sekund do několika minut. Záleží na konkrétním druhu čaje.

Příliš horká voda způsobí hořkost čaje, což je způsobeno vylouhováním tříslovin a dalších substancí. Naopak čaj zalitý chladnou vodou má zase chuť mdlou. Vylouhovaný čaj pak postupně naléváme po troškách do šálků, aby se tím zaručila stejná kvalita nápoje. Pokud máme chuť, můžeme čajové lístky v konvičce přelít podruhé. Tentokrát bude doba louhování kratší díky již nabobtnalým lístkům. Druhé přelití prý dělá čaj ještě lepším. Platí to ovšem pouze pro zelený čaj. Mezi prvním a druhým přelitím by nemělo být velké časové rozpětí.

Složení: sypaný pravý zelený čaj

Země původu: China

Balení: 250 g