Omlouváme se za dočasné omezení platbami přes platební bránu (nadále lze platit bankovním převodem i dobírkou)

Stévie sladká 300 tablet v dávkovači

300 tablet čisté stévie sladké. Sladké látky ve Stévii nezpůsobují zvýšení hladiny cukru v krvi, ale naopak přispívají k rovnováze této hladiny v krvi. Stévie dokáže zničit celou řadu nebezpečných bakterií ústní mikroflóry.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 89,00 Kč
Sleva
Cena / kg:
Dostupnost: Skladem

300 tablet STEVIE v praktickém dávkovači

Přírodní sladidlo ze Stévie sladké, kde 1 tableta odpovídá jedné kostce cukru. Suchý extrakt v tabletách - směs glykozidických steviolů (steviozidu, rebaudiozidu A) s malým dodatkem maltodextrinu, příp. inulinu.
Tyto příměsi se běžně užívají  v potravinářství.  Jsou zdraví prospěšné. Slouží k uchování kvality extraktu po dlouhou dobu ve stejné kvalitě. Prášek se může použít prakticky všude, kde cukr.

Stévie je lidově nazývaná sladká tráva, sladký keřík či medové lístky. O Stévii se poslední dobou dost mluví, především proto, že byl po letech konečně uznán její přínos lidskému zdraví a od listopadu loňského roku v EU konečně znovu povolena jako potravinový doplněk.

Vědecké výzkumy potvrdily jedinečnost a naprostou bezpečnost používání stévie a v zemích, jako Japonsko či Čína, je používána ke slazení již desítky let. V Japonsku již 40%  potravinářské produkce používá ke slazení stévii. Stévie se používá v potravinářském, nápojovém, konzervárenském průmyslu. Bez problémů i k výrobě kosmetiky, zubních past, žvýkaček a pod.

Stévie je výborným sladidlem pro diabetiky, lidi, kteří nechtějí přibírat na váze a nebo chtějí dokonce nějaké kilo na váze ubrat. Mohou mlsat,  ale produkty slazené stévií. Neobsahuje ani uhlohydráty, které jsou původcem obezity.

Stévie vůbec není bylinou neznámou. Odborníci z oborů pěstitelství, lékařství, farmacie, dietologové, výrobci zdravé výživy, potravináři i její odpůrci o  ní dobře vědí.  Ale jejímu masovému a celosvětovému  používání, jako sladidla brání obchodní zájmy výrobců umělých sladidel  a  sacharózy. Stále se jim daří ovlivňovat potravinové a zemědělské komise v mnoha rozhodujících zemích na úkor zdraví nás, lidí.  V USA je teprve od roku 1995 stévie povolena, ale jen jako potravinový doplněk, díky vlivu výrobců aspartamu, přes FDA.  Stejné je to i v Evropě, kde zákaz používání stévie pod tlakem chemických koncernů prosazuje potravinová komise EU, zatímco potravinové a zemědělské komise některých členských zemí, by ji bez problému povolily. Jsou však vázány jednotnými postupy závaznými pro všechny členské země EU.  Doba, kdy se dočkáme vítězství zdravého rozumu snad jednou opravdu přijde.

Ve své nati obsahuje komplex sladivých látek - steviosid, rebaudiosid A, C, D, E, dulkosid B a steviolbiosid. V zahraničí se prodává pod anglickým názvem jako Sugar Baby. Američtí indiáni používali lístky stévie nejen k oslazení nápojů a pokrmů, ale znali i jejich léčebné účinky. Mnohem později vědci zjistili, že sledovaná populace téměř netrpí kazivostí zubů. Ze zjištění vyplývá, že stévie dokáže zničit celou řadu nebezpečných bakterií ústní mikroflóry. Často se stévie proto používá do zubních past a ústních vod.

Stévie sladká je paraquajská bylina, obsahující látky steviosid a rebaudiosid, které jsou až 300krát sladší než sacharóza. Jihoameričtí domorodci ji odnepaměti užívají i jako léčivou bylinu. Na pálení žáhy, cukrovku, proti únavě, na hubnutí a především pro zdravý chrup. Domorodci, užívající stévii vůbec netrpí kazivosti zubů. Stévie totiž spolehlivě likviduje v ústní dutině bakterie způsobující zubní kaz, plak a pardentózu.

Celosvětově je Stévie sladká užívána pro své léčivé účinky a to zejména:
- při udržování rovnováhy cukru v krvi a játrech
- pro snižování únavy a únavového syndromu
- pro podporu dobrého trávení
- v boji proti obezitě svým nulovým glykemickým index a nulovou kalorickou hodnotou
- napomáhá buněčnému metabolismu
- zhutňuje svalstvo
- zvyšuje energetické hladiny a mentální aktivitu
- snižuje touhu po tabáku a alkoholických nápojích.
- stévie není kyselotvorná - nepodporuje růst kvasinek a zakyselení organismu