Kuzu - japonský kořenový škrob BIO (kousky) Sunfood 50g
Kuzu je tradiční japonský kořenový škrob - k tělu nejšetrnější možné zahušťovadlo na našem trhu v BIO kvalitě.
Podle Ájurvédy působí skvěle na trávení. Je považován za nejlepší a nejlehčí potravu pro člověka.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích těchto plodů a látky PAC na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Použití
- zahušťování jídel (běžně jako škrob bramborový)
- úprava omáček, polévek
- dezerty, sladká jídla
- Připravit z něj lze i kvalitní léčivý nápoj, který můžeme dochutit ovocnou šťávou. Příprava je jednoduchá - stačí rozmíchat 1 - 2 lžičky kuzu v 200 ml vody a přilévat do vroucího pokrmu. Stále míchejte, dokud se nestane průhledným.
Návod k přípravě: Na jeden šálek tekutiny rozpusťte 1 - 2 lžičky ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni dokud nezprůhlední.
Kuzu je škrob z kořene japonského vinného keře Pueraria lobata. Svými účinky podporuje zažívání a správnou funkci střev, posiluje imunitu, snižuje únavu, má detoxikační účinky, napomáhá uvolnění svalového napětí, při pravidelném užívání napomáhá i při migrénách, snižuje u žen obtíže spojené s dobou klimakteria a využívá se také v dobách nachlazení a teplot. Jeho nízká kalorická hodnota jej činí dietním doplňkem.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1432 kJ/342 kcal. Bílkoviny: 0,2 g. Sacharidy: 83,8 g. Tuky: 0,5 g. Vláknina: 0,0 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.):
Skladování: Skladujte v suchu.
Kuzu nápoj
Při přípravě kuzu nápoje použijeme asi 1,5 čajové lžičky na 1 šálek vody. Jestliže chceme mít nápoj hustší, použijeme 2 lžičky na 1 šálek vody. Ve většině případů použití rozpustíme prášek v malém objemu studené vody a posléze nalijeme před koncem varu do vody s dalšími ingrediencemi. Ponecháme lehce bublat přibližně 5-7 minut za občasného míchání.