Kategorie e-shopu

Drť z oříšků cedru sibiřského 100g

Je vynikajícím doplňkem stravy pro lidi každé věkové kategorie, normalizuje látkovou výměnu, absorbuje toxické látky a odvádí je z organismu, pomáhá při problémech s krví a lymfatickým systémem, zásobuje vitamíny a minerály celý organismus,
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 159,00 Kč
Prodejní cena bez DPH138,26 Kč
Sleva
Hodnota DPH20,74 Kč
Dostupnost: Skladem

Nervový, lymfatický a trávící systém.

Drť borovice sibiřské - Pinus sibirica se vyrábí lisováním oříšků za studena. Je bohatá na biologicky aktivní mikroelementy, bílkoviny, vitamín E, A, C a D, nenasycené mastné kyseliny a neobsahuje cholesterol. Je vynikajícím doplňkem stravy pro lidi každé věkové kategorie, normalizuje látkovou výměnu, absorbuje toxické látky a odvádí je z organismu, pomáhá při problémech s krví a lymfatickým systémem, zásobuje vitamíny a minerály celý organismus, takže je doporučená i těhotným a kojícím matkám. Používá se také při plísňových onemocněních, nervových poruchách, při vředech v trávicím traktu a překyselení organismu. Je vhodná pro vegetariány.

Obsahuje: vitamin A, vitaminy B , D, vitamin E a F.

100g výrobku obsahuje: Energetická hodnota 350 kcal / 1464 kJ, Bílkoviny: 40g, Tuky: 15g, Sacharidy: 10g

Složení:
čistá 100% drť cedrových oříšků (Pinus Sibirica).

Hmotnost: 100g

Použití: :z drti můžeme připravovat palačinky, sušenky nebo buchty. oříškovou drť můžeme přidávat k mouce, která je pak vhodná k běžnému použití k přípravě omáček k jídlům z masa a ryb. Drť můžeme použít pro přípravu cedrového mléka. A nebo užíváme po jen tak lžičkách – skvěle chutná.

 

Koktejl: 1 čajová lžička cedrové drti, voda nebo březová šťáva, 1 čajová lžička syrovátky, libovolný sirup, banán, nebo jiné ovoce. Namixujeme a pijeme.

Recepty

Palačinky: pšeničná mouka (hladká) 300 g, cedrová drť 100 g, vejce 8 0g, cukr 25 g, sůl 8 g, mléko 1000 g, těstová hmota 1513, rostlinný olej (na smažení) 30 g. Vejce, sůl a cukr se smíchají a postupně se přidává mléko ( 50% celkové hmotnosti). Do téže směsi se přidá pšeničná a cedrová drť, a pak se celá směs šlehá do doby, než vznikne stejnorodá hmota, a postupně se přidává zbylé mléko. Palačinky se smaží na oleji, na ohřáté pánvičce o průměru 24 - 26 cm.

Cedrové mléko: 200 g cedrové drti, 850 g vody. Cedrovou drť(cedrová mouka), zalijeme malým množstvím vody a promícháváme do doby, než vznikne stejnorodá hmota. Při promíchávání dolijeme zbylou vodu, přelijeme do polévaného-smaltovaného hrnce a počkáme, než se vše začne vařit. Scedit přes kapronovou látku (síto) a užívat ve studeném stavu.