Drť z oříšků cedru sibiřského 100g

Díky unikátnímu koktejlu vitaminů, minerálních látek a aminokyselin je tento olej vhodný v každém věku.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 159,00 Kč
Prodejní cena bez DPH138,26 Kč
Sleva
Hodnota DPH20,74 Kč
Dostupnost: 1 - 3 dny

Tajemstvím sibiřského zdraví je olej z cedrových oříšků. Díky unikátnímu koktejlu vitaminů, minerálních látek a aminokyselin je tento olej vhodný v každém věku. Obsahuje esenciální mastné kyseliny (palmitovou, stearovou), které obsahují vitamín F, komplex tokoferolů (alfa, beta, gama), vitamíny A, B, D a široké spektrum stopových prvků.

Součástí cedrového oleje je zajímavý i bohatý komplex vitamínů (A, B1, B2, B3, B6, D, E, F, PP), zejména pak obsah vitamínu E (antioxidant). Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Obsahuje i velké množství fosforu a hořčíku.

Přírodní produkt bez konzervantů a lepku vyráběný z výběrových cedrových oříšků.

Složení: 100% cedrové oříšky (Pinus Sibirica) drcené.
100g výrobku obsahuje: Energetická hodnota 350 kcal / 1464 kJ, Bílkoviny: 40g, Tuky: 15g, Sacharidy: 10g

Použití: z drtě můžeme připravovat palačinky, sušenky nebo buchty – drť se přidává do mouky, hodí se k přípravě omáček k jídlům z masa a ryb - místo mouky použít drť, nebo pro přípravu cedrového mléka.

Upozornění: nepoužívat při individuální nesnášenlivosti na jednotlivé složky drtě.

Balení: 100g

Recepty

Palačinky: pšeničná mouka (hladká) 300 g, cedrová drť 100 g, vejce 8 0g, cukr 25 g, sůl 8 g, mléko 1000 g, těstová hmota 1513, rostlinný olej (na smažení) 30 g. Vejce, sůl a cukr se smíchají a postupně se přidává mléko ( 50% celkové hmotnosti). Do téže směsi se přidá pšeničná a cedrová drť, a pak se celá směs šlehá do doby, než vznikne stejnorodá hmota, a postupně se přidává zbylé mléko. Palačinky se smaží na oleji, na ohřáté pánvičce o průměru 24 - 26 cm.

Cedrové mléko: 200 g cedrové drti, 850 g vody. Cedrovou drť(cedrová mouka), zalijeme malým množstvím vody a promícháváme do doby, než vznikne stejnorodá hmota. Při promíchávání dolijeme zbylou vodu, přelijeme do polévaného-smaltovaného hrnce a počkáme, než se vše začne vařit. Scedit přes kapronovou látku (síto) a užívat ve studeném stavu.