Kategorie e-shopu

Maca, Maka banánová 1000g

Maka (maca) s mrazem sušeným banánovým práškem. Cenově výhodné gastrobalení. Neobsahuje žádná umělá barviva, ani konzervační látky. Z minerálů je maca bohatá na selen, vápník, magnesium a železo, díky banánům i na draslík.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 989,00 Kč
Prodejní cena bez DPH860,00 Kč
Sleva
Hodnota DPH129,00 Kč
Dostupnost: cca 1 - 3 dny na sklad

Maka s mrazem sušeným banánovým práškem. Neobsahuje žádná umělá barviva, ani konzervační látky.

Maka je celoroční dvouletá rostlina malého vzrůstu, podobající se ředkvičce, která dorůstá výšky až 15 cm. Má specifickou sladkou chuť a aroma. Pro své vynikající účinné fytoterapeutické schopnosti se používá při fytoterapii různých onemocnění i jako vynikající doplněk jídel a pochutin. Často je také označována jako peruánský ženšen, někdy i jako peruánská viagra. Maka je silný posilující a revitalizující prostředek. Více o zdravotních účincích kvůli legislativě EU a ČR napsat nemůžeme.

Inkové používali kořen Maca odjakživa jako zdroj výživy a také léčebný prostředek. Inkové pojídali macu před bitvami pro zvýšení vitality, ale po bitvě měli bojovníci zákaz její konzumace, aby byly ženy na dobytých územích chráněny před zvýšeným libidem vojáků. Rostlina pochází z peruánských And a roste až do nadmořské výšky 4000 metrů.

Maca je lehce stravitelná a obsahuje přirozeně vysoké množství minerálů a sterolů.  Obsahuje přibližně 60% sacharidů a 10% vysoce kvalitní bílkoviny se 17 aminokyselinami (z nich sedm esenciálních). Z minerálů je maca bohatá na selen, vápník, magnesium a železo. Maca je kořenová plodina, kterou je možné běžně konzumovat bez negativních vedlejších dopadů. V Peru se využívá mnoha způsoby, ale nejčastěji se vaří. Ve své domovině má však pestrý způsob využití včetně mouky pro pečení nebo přípravu kaší.

Doporučené dávkování:
jednu polévkovou lžíci macy denně. Prášek můžete přidat do müsli, salátů, polévek, pudinků, koláčů, džusů, apod.

Maku je možné užívat dlouhodobě

Země původu:
Peru