Kategorie e-shopu

Stévie sladká 1000 tablet v dóze

Přírodní sladidlo ze Stévie sladké. Suchý extrakt v tabletách. Jedna tableta odpovídá jedné kostce cukru. Prášek se může použít prakticky všude, kde cukr. Vhodná pro diabetiky, dietáře, protože neobsahuje uhlohydráty.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 249,00 Kč
Prodejní cena bez DPH216,52 Kč
Sleva
Hodnota DPH32,48 Kč
Dostupnost: 2 DNY

STEVIE sladká - 1000 tablet STEVIA 60mg v doze - extrakt - Ekonomické balení

Přírodní sladidlo ze Stévie sladké, kde 1 tableta odpovídá jedné kostce cukru. Suchý extrakt v tabletách - směs glykozidických steviolů (steviozidu, rebaudiozidu A) s malým dodatkem maltodextrinu, příp. inulinu.
Tyto příměsi se běžně užívají  v potravinářství.  Jsou zdraví prospěšné. Slouží k uchování kvality extraktu po dlouhou dobu ve stejné kvalitě. Prášek se může použít prakticky všude, kde cukr.

Stévie je lidově nazývaná sladká tráva, sladký keřík či medové lístky. O Stévii se poslední dobou dost mluví, především proto, že byl po letech konečně uznán její přínos lidskému zdraví a od listopadu loňského roku v EU konečně znovu povolena jako potravinový doplněk.

Vědecké výzkumy potvrdily jedinečnost a naprostou bezpečnost používání stévie a v zemích, jako Japonsko či Čína, je používána ke slazení již desítky let. V Japonsku již 40%  potravinářské produkce používá ke slazení stévii. Stévie se používá v potravinářském, nápojovém, konzervárenském průmyslu. Bez problémů i k výrobě kosmetiky, zubních past, žvýkaček a pod.

Stévie je výborným sladidlem pro diabetiky, lidi, kteří nechtějí přibírat na váze a nebo chtějí dokonce nějaké kilo na váze ubrat. Mohou mlsat,  ale produkty slazené stévií. Neobsahuje ani uhlohydráty, které jsou původcem obezity.

Stévie vůbec není bylinou neznámou. Odborníci z oborů pěstitelství, lékařství, farmacie, dietologové, výrobci zdravé výživy, potravináři i její odpůrci o  ní dobře vědí.  Ale jejímu masovému a celosvětovému  používání, jako sladidla brání obchodní zájmy výrobců umělých sladidel  a  sacharózy. Stále se jim daří ovlivňovat potravinové a zemědělské komise v mnoha rozhodujících zemích na úkor zdraví nás, lidí.  V USA je teprve od roku 1995 stévie povolena, ale jen jako potravinový doplněk, díky vlivu výrobců aspartamu, přes FDA.  Stejné je to i v Evropě, kde zákaz používání stévie pod tlakem chemických koncernů prosazuje potravinová komise EU, zatímco potravinové a zemědělské komise některých členských zemí, by ji bez problému povolily. Jsou však vázány jednotnými postupy závaznými pro všechny členské země EU.  Doba, kdy se dočkáme vítězství zdravého rozumu snad jednou opravdu přijde.

Ve své nati obsahuje komplex sladivých látek - steviosid, rebaudiosid A, C, D, E, dulkosid B a steviolbiosid. V zahraničí se prodává pod anglickým názvem jako Sugar Baby. Američtí indiáni používali lístky stévie nejen k oslazení nápojů a pokrmů, ale znali i jejich léčebné účinky. Mnohem později vědci zjistili, že sledovaná populace téměř netrpí kazivostí zubů. Ze zjištění vyplývá, že stévie dokáže zničit celou řadu nebezpečných bakterií ústní mikroflóry. Často se stévie proto používá do zubních past a ústních vod.

Uvést léčivé účinky stévie nám brání legislativa EU, ale na internetu je o nich spousta informací

V Japonsku je stévie uznána jako oficiální sladidlo již 30 let, kvůli schopnosti očisťovat organismus od zbytků radiace, přičemž dnes je díky svým chuťovým vlastnostem nejzastoupenější alternativní sladidlo na trhu a jeho obliba každý rok stoupá