Kategorie e-shopu

Umepasta - Umeboshi pasta Sunfood 50g

Vhodný zdroj minerálů, stopových prvků a enzymů
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 75,00 Kč
Prodejní cena bez DPH65,22 Kč
Sleva
Hodnota DPH9,78 Kč
Dostupnost: 1 - 3 dny

Umepasta je dužina ze švestiček umeboshi, která se vyrábí odstraněním pecky a rozmačkáním na pastu. Můžeme ji velice dobře použít v různých pokrmech nebo samotnou - ustřihneme cípeček sáčku a vymačkáme na špičku lžičky o velikosti pecky třešně, dáme do pusy, rozmělníme se slinami a polkneme.

Vhodný zdroj minerálů, stopových prvků a enzymů, vhodné i v těhotenství.

Umepasta se v kuchyni používá jako univerzální dochucovadlo při vaření, do dressinků, luštěninových paštik a zeleninových jídel.

Švestky Umeboshi jsou peckovité plody ovocného stromu (ve skutečnosti se pokládá za odrůdu meruňky),  které rostou v Japonsku. Plody nelze konzumovat syrové přímo ze stromu. Plody se nejdříve omyjí a pak se suší na rýžových rohožích několik dnů a nocí. Poté se nakládají s červenými lístky rostliny Shizo a s mořskou solí. Nechávají se několik let v dřevěných kádích fermentovat. Velmi silný léčebný účinek umešvestek objevili v Číně již před tisíci lety. Přesto že umešvestky pocházejí z Číny, lepší kvality dosahují v Japonsku. Japonské švestky rostou na specifických půdách a klimatu, proto obsahují více přírodních kyselin a minerálů.

Léčivá síla Umeboshi: Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 nesmíme podávat žádné informace, které obsahují zdravotní tvrzení.

Užívání: Pro zvýšení imunity přidáváme denně 1/4 až 1/2 švestky do jídla nebo nechat rozplynout v ústech. Konzumujeme-li umeboši pravidelně, můžeme si zachovat slabě zásadité pH krve (asi 7,35), které je důležité pro udržení dobrého zdravotního stavu. Síla tohoto zásaditého účinku umešvestek je způsobena vysokým obsahem zásaditých minerálů a přítomností důležité kyseliny citrónové.

Umešvestky obsahují bílkoviny, minerály a tuky v dvojnásobném množství nežli jiné druhy ovoce. Jsou zvláště bohaté na vápník, železo a fosfor, mangan, sodík, hořčík apod. Jsou také mnohem bohatší na organické kyseliny než jiné ovoce. Tyto kyseliny se při procesu výroby nerozkládají. 

Umeocet
Při výrobě (fermentaci) švestek umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného. Má slanokyselou chuť a i když nám pokrm spíše osolí než okyselí. Na rozdíl od obyčejného octa neničí střevní mikroflóru jako obyčejný ocet.

Umeocet obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.