Jasmínová rýže Lotus, Thajsko, Jasmine Rice Thai 4,5kg

Nížinná rýže z Thajska, je přirozeně bezlepková. Má výtečnou, jemnou chuť, je lehce stravitelná.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 379,00 Kč
Prodejní cena bez DPH329,57 Kč
Sleva
Hodnota DPH49,43 Kč
Dostupnost: 1 - 3 dny

Thai Jasmine Rice 100%  - Jasmínová rýže, Thajsko.

Nížinná rýže z Thajska, je přirozeně bezlepková. Má jemnou chuť s voňavým nádechem jasmínu, je lehce stravitelná. Typem je to dlouhozrná rýže s vysokou lepivostí.
 
Příprava: Vhodná pro přípravu tradičních asijských pokrmů a dezertů. Rýži si můžete dochutit octem, jogurtem, nebo ji na cibulce orestovat a poté v osolené vodě uvařit do měka.
Recept: Jasmínovou rýži důkladně propláchneme ve vlažné vodě. Dáme do hrnce a k 1 litru rýže přidáme 1,5 litru studené vody. Dáme na plamen a čekáme, až voda začne vřít. Poté na mírném ohni necháme necháme cca. 15 minut dusit do odpaření - asi 15 minut. Nakonec rýži promícháme (nejlépe hůlkami) a necháme zakryzou ještě pár minut dojít.

Jasmínová rýže má po uvaření trojnásobně větší objem. Nevařte více než je nutné!

Tipy:
- Jasmínová rýže má po uvaření trojnásobně větší objem. Nevařte více než je nutné!
- Rýži před vařením krátce osmahneme na horkém oleji (na cibulce), teprve poté dolejeme vodou a vaříme
- Jasmínovou rýži můžeme zalít zeleninovým vývarem, vhodné k bílému masu a rybám.
- Pokud chcete použít hůlky, nechte rýži před vařením 30 minut namočenou ve vodě, bude jemně lepkavá.
- Rýžové mléko - kaše - nechte rýži namočenou 30-60 minut ve studeném mléce a povařte.
- Nejlepší účinek pro naše zdraví  je v kombinaci s panenským olivovým olejem, lze použít i jiný zdravý olej
 
Hmotnost: 4 kg
Původ: Thajsko
Fotografie je pouze ilustrační.