Kategorie e-shopu

Hyderabadi Biryani Masala, směs koření 50g

Hotová směs koření pro výrobu chutných pokrmů Biryanis, vhodná pro rýžové i masové pokrmy. Mirně pálivé.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 55,00 Kč
Prodejní cena bez DPH47,83 Kč
Sleva
Hodnota DPH7,17 Kč
Dostupnost: Skladem

Biryani Masala je kvalitní hotová směs koření, patřící mezi méně pálivá, pro výrobu chutných Biryanis, vhodná pro rýžové i masové pokrmy.

Složení: Skořice, černý pepř, kardamom semena, koriandr, červené chilli papričky, kmín, zelený kardamom, Mace - muškátový květ, česnek, sůl.

Obsah:: 50 gramů

Země původu: Indie

Hyderabadi biryani je jedním z nejoblíbenějších receptů biryani.

Recept Hyderabadi Biryani
Ingredience:
    1 kg skopového (jehněčího, hovězího) masa
    1 lžíce soli
    1 polévkovou lžíci česnekovo-zázvorové pasty
    1 polévková lžíce červené chilli
    1 lžíci zelené chilli pasty sójové
    1/2 lžičky prášek z kardamonu
    3 - 4 tyčinky skořice
    1 polévková lžíce semínka
    4 natě mátových listů
    2 lžičky citrónové šťávy
    250 g tvarohu
    4 lžíce ghí
    750 g oprané, předem namočené rýže
    1 lžička šafránu
    1/2 šálku vody
    1/2 šálku oleje   

Na ozdobu: vařená vejce, mrkev nakrájená na plátky, okurky
 
Postup přípravy:
1. Maso omyjeme, očištíme. Na rozpáleném tuku opečeme maso, přidáme sůl, zázvor cesnakovou pastu, červený chilli prášek, zelenou chilli pastu, sauteovou hnědou cibuli, kardamonový prášek, skořici, kmín semínka, hřebíček, skořice, listy máty a citronovou šťávu. Dobře promíchejte.
2. Přidáme tvaroh, ghí,rýži, šafrán, vodu a olej a dobře promíchejte.
3. Zakryté pečeme nebo dusíme asi 25 minut.
4. Hyderabadi Biryani je připraven jíst. Ozdobte ho vařenými vejci, plátky mrkve, okurkami a podávávejte horké.