Belper Knolle, "Lanýž" mezi sýry, 65g
Belper Knolle, "lanýž" mezi sýry pochází z města Belp ve Švýcarsku. Tradičně se vyrábí ručně ze syrového kravského mléka, je obalený v kořeněné směsi, himalájské soli, dochucen česnekem a pepřem Oberland. Jedná se o malou, pevnou, středně šlechtěnou "hlízu", kterou lze použít na těstoviny, carpaccio nebo vaječné pokrmy.
Doslovný překlad znamená "Hřebec z Belp", svým vzhledem je podobný lanýžům. Existuje ve dvou variantách. Ve věku přibližně devíti týdnů se tento sýr používá na těstoviny či rizoto. Ostatní sýry jsou uchovávány déle a to až dvanáct měsíců. V tomto stádiu má sýr tvrdou strukturu, tudíž je vhodný na strouhání.
Vůně a chuť tohoto sýru je zpočátku krémová a následně se rozvine chuť koření.
Složení: tvrdý syr, plnotučné mléko 42% tuku i.Tr. s čerstvým česnekem a pákistánskou solí. Obal: černý pepř.
Uchovávejte maximálně + 4 ° C.
Vlastnosti: Protein z mléka.
Odpovědní podnikatelé: Tölzer Kasladen, Königsdorfer Str.22G, 83646 Bad Tölz, Deutschland.
Nutriční fakta na 100g
Hodnota výhřevnosti 1592 kJ / 381 kcal
Tuk 25,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 18,5 g
Sacharidy 0,1 g
z toho cukr je 0,1 g
Protein 34,4 g
Sůl 1,2 g