vitamare

×
 x 

košík je prázdný
Nákupní košíkkošík je prázdný

Kategorie

Graviola - anona list 1000g
Kód zboží: VMAL1000
VitaMare
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 950,00 Kč

Chuť čaje nebo odvaru z gravioly se dá přirovnat tak trochu naší kopřivě. O jejich vlastnostech či účincích se dočtete v herbáři, na informačních webech, encyklopediích, v odborných časopisech atd. V e-shopu nám tyto informace EU zakázala.

  DOSTUPNOST:
SKLADEM

Graviola je listnatý strom dorůstající až šestimetrové výšky s velkými, lesklými, tmavě zelenými listy. Roste v tropických oblastech Jižní Ameriky a její jedlé asi dvaceticentimetrové plody se prodávají na místních tržnicích pod názvem guanábana. O jejich léčivých vlastnostech, bohužel, vzhledem k legislativě EU, která vstupuje v platnost 15.12.2012, již nesmíme veřejně na e-shopu nic sdělovat. Více se o této bylině dočtete v našem herbáři či na jiných dostupných místech na internetu.

Hlavní použití:

podle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze na obchodních místech prakticky u žádné byliny uvádět žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení, i když seznam schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není vlastně ještě vůbec hotov.

Dokumentovaný výzkum:
v mnoha oblastech - ale ani zde nelze uvést výsledky těchto výzkumů a z téhož důvodu neuvádíme ani oblasti, kterých se to týká. Podle veřejně dostupných informací se tyto odborné výzkumy dělají již od 40.let minulého století.

Příprava byliny:
Nálev (infuse): lžíci sušené byliny zalejeme horkou vodou kolem 80 °C (podobně jako u zeleného čaje). Necháme 5 - 10 minut odstát, poté scedíme a popíjíme. Pro zvýšení efektu můžeme před vlastní přípravou navlhčit bylinu menším množstvím (několika kapkami) studené vody. Nálev se doporučuje vypít v den přípravy. Tento uchováváme v průběhu dne v termosce. Lze dochutit včelím medem.

Odvar (dekoktum)
: lžíci sušené byliny necháme 10-20 minut macerovat ve studené vodě. Pak přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni minimálně 15 minut (lépe 30 minut). Poté odvar scedíme, případně ochutíme a popíjíme. Odvar se doporučuje vypít v den přípravy (připravujeme tedy 600 ml. - 1 ltr. odvaru denně). Tento uchováváme v průběhu dne v termosce. K dochucení lze použít nejlépe včelí med. Nechutná špatně, Chuť se dá tak trochu přirovnat k odvaru z kopřivy.

klíčová slova: parazité, rakovina, nádorové buňky,  deprese, křeče, bakterie, horečka, krevní tlak, podpora trávení, snížení srdeční frekvence, rozšíření cév, křeče

© VITAMARE s.r.o. 2016