vitamare

×
 x 

košík je prázdný
Nákupní košíkkošík je prázdný

Kategorie e-shopu

APPLE HONEY VINEGAR STAR
Kód zboží: star1126
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 43,11 €

Jablečný ocet s včelím medem

  DOSTUPNOST:
1 - 3 dny

Ocet se vyrábí kvašením – fermentací. Je to proces, při kterém jsou cukry rozštěpeny bakteriemi a kvasinkami. V první fázi fermentace jsou cukry přeměněny na alkohol, při další fermentaci pak je produktem ocet. Původní název pro ocet je z francouzštiny – vinaigre a znamená „kyselé víno“. Ocet se používá po staletí k nejrůznějším účelům, např. jako konzervant zeleniny, při přípravě jídel, na čištění nádobí, leštění kovových předmětů, ničení plevele atd. Ocet také sloužil odedávna jako lidový lék skoro na všechny neduhy. Zatímco na výrobu octa je možné použít nejrůznější suroviny, jako ovoce, zeleninu a hrozny, pravý jablečný ocet se vyrábí pouze ze šťávy z celých čerstvých jablek. Za své blahodárné účinky vděčí vysokému obsahu minerálních látek, obsažených v jablkách.
Odedávna používaný a oblíbený včelí med obsahuje převážně monosacharidy, glukózu - cukr hroznový a fruktózu - cukr ovocný, v různém množství a poměru podle zdrojů včelí pastvy. Těchto jednoduchých cukrů organizmus člověka téměř bezpracně a bez enzymatické zátěže využívá; přeměnu cukrů v celém chemickém koloběhu obstarávají včely.

Doporučené dávkování
30 ml – 2 polévkové lžíce denně.

Složení
Složení (30 ml): Syrový jablečný ocet 15 ml; med 15 ml.
V zájmu rychlejší orientace v množství aktivních látek je u extraktů uvedeno jejich skutečné (původní) množství.

Upozornění
Není určeno pro děti do 3 let. Výrobek není náhradou pestré stravy. Vyvarujte se překročení denního doporučeného dávkování. Ukládat mimo dosah dětí! Skladujte na suchém a tmavém místě. Minimální trvanlivost do data uvedeného údajem EXP na horní straně obalu.

Obsah: 500ml

© VITAMARE s.r.o. 2016