TITULNÍ STRANA   |   OBCHODNÍ PODMÍNKY   |   JAK NAKUPOVAT   |   KONTAKTY   |   NA SLOVENSKO   |   POŠTOVNÉ   |   JAK NAJÍT CO HLEDÁTE   |   FAQ   |   OSOBNÍ ODBĚR    
Home PLODY Mochyně peruánská - Physalis Peruviana 100g
Nákupní košík
VirtueMart
Váš košík je prázdný

Hledejte v e-shopu

Hledejte v článcích
Zboží podle výrobců


Měna

Nejnovější články



TRADIČNÍ ČÍNSKÁ MEDICÍNA

VÝZKUMY

SUPERFOODS A ZELENÉ POTRAVINY

VITAMÍNY, MINERÁLY A JINÉ DOPLŇKY

RADY A ZAJÍMAVOSTI

NÁZORY A ZAMYŠLENÍ

HERBÁŘ

NEMOCE

O BYLINÁCH

KOSMETIKA

LÉČIVÉ HOUBY V KOSTCE

Tiske-mail
PLODY arrow Mochyně peruánská - Physalis Peruviana 100g


Mochyně peruánská - Physalis Peruviana 100g
Zobrazit v plné velikosti


Mochyně peruánská - Physalis Peruviana 100g

SALVIA PARADISE
79,00 Kč (včetně DPH 15 %)


Mochyně peruánská nejvyšší kvality (občas se dají koupit v hypermarketech - kvalitou a chutí ale jen těžko srovnatelné). Plody mochyně - Goldenberries mají příjemně ovocitou chuť, rozlévající se po celém jazyce. Trochu připomíná pomeranče a limetky, přičemž voní po karamelu. Mochyně peruánská - goldenberries má vysoký obsah vitamínu C a je též uznávaným zdrojem rutinu a vitamínu A.  Navíc má mochyně velice nízký glykemický idex a je tak zdravou chutnou sladkostí.

 

Účinky: Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 nesmíme podávat žádné informace, které obsahují zdravotní tvrzení.



Použití: Mochyni peruánskou používáme jako superfood, tzn. jako doplněk stravy výrazně přispívající ke kvalitě života. Samozřejmě je to ovocná pochoutka, kterou díky svojí přírodní podstatě lze konzumovat prakticky neomezeně - tělo přijme pouze nezbytné látky, zbytek vyloučí. Pro její ochranný a antioxidační účinek užíváme od 10 g do 40 g denně. Lépe rozdělit na 2 - 3 dávky vždy po jídle jako zdravý zákusek.


Dostupnost

Dodáváme během:

SKLADEM







OŘECHY

SEMENA

OVOCE

OVOCE MRAZEM SUŠENÉ

ZELENINA

ZELENINA MRAZEM SUŠENÁ

PLODY V ČOKOLÁDĚ

SMĚSI

KŮRA

PRÁŠEK Z PLODŮ

V TABLETÁCH A KAPSLÍCH

NÁPOJE A ŠŤÁVY

World's Top Web Hosting providers awarded and reviewed. Find a reliable green hosting service, read greengeeks review
PŘIHLÁŠENÍ





OTEVÍRACÍ DOBA

PRAHA:
Na Dolinách 41
, Praha 4
pondělí - pátek
9.00 - 18.00
tel: 776 489 999, 776 589 999

lze platit i bankovní kartou

POBOČKA ZLÍN:
Kvítkova 4122/13, Zlín
pondělí - pátek
9.00 - 17.00
zlínské tel.č.: 773 498 303

Facebook
Počet návštěvníků
Právě připojeni - hostů: 253 
Nejprodávanější TOP100
01 Kustovnice čínská GOJI - Lycium chinense 1kg
02 Graviola - anona list 40g
03 Kotvičník zemní (Tribulus terrestris) prášek 100g
04 DRAČÍ KREV - KAPKY 50ml
05 CORDYCEPS MRL - HOUSENICE ČÍNSKÁ 90 tablet á 750mg
06 Meruňková jadérka hořká persiko 100g
07 Šungit drť aktivátor vody 10-50mm 1g (5kg, 10kg ...)
08 Graviola - anona list 1000g
09 JAVOROVÉ LÍZÁTKO KULATÉ 8 g
10 KOKOSOVÁ VODA 330ml
11 QUICK DREN - Odvodňující a detoxikační 60cps.
12 Kustovnice čínská GOJI - Lycium chinense 250g
13 Mladý zelený ječmen Salvia Paradise - 100g
14 Maqui berry – Aristotelia chilensis - plod mletý 100g
15 Guarana mletá - Paullinia cupana 100g
16 Matcha tea 60g, 30 x 2g
17 Graviola Anona mletá 100g
18 Matcha tea jedna porce
19 REISHI - LESKLOKORKA, GANODERMA, MRL 90 tablet á 750mg
20 Konopná semena loupaná 500 g
21 Slzovka - Coicis semen - Jobovy slzy - shengyiren 100g
22 Rdesno mnohokvěté - kořen mletý 150g
23 TL29.9-3969 kanggu zengsheng pian (tablety)
24 Čínský strom štěstí - Paulovnia plstnatá - semena 50 ks
25 Maca prášek (Lepidium meyenii) 250g
26 Kakaové boby nepražené celé neloupané Peru 100g
27 EBX2.9-3149 yinqiaosan (tablety)
28 RYBÍ OLEJ OMEGA 3 1000mg XXL 150 tobolek VitaHarmony
29 Kešu ořechy natural 100g
30 YBE KRÉM REGENERAČNÍ
31 Hřejivé uvolnění - bylinná náplast Tianhe zhuifeng gao
32 Acai berry - Assai - Euterpe Oleracea prášek 100g
33 KŮRA MANDARINKY - kvalita A - chenpi 20g
34 Sušená syrovátka 500g
35 Kakaové boby nepražené sekané Pobřeží Slonoviny 250g
36 NEEMOVÁ ZUBNÍ PASTA 100ml
37 REISHI - GANODERMA - MycoMedica 90 kapslí á 500mg extraktu
38 Gotu kola - nať 50g
39 Oříšky sójové Alaburky J.O.D. 60g
40 Stévie (stévia) sladká list sušený 50g
41 Chlorella vulgaris kessleri prášek 100% HQ - dezintegrovaná 100g
42 Mladý ječmen 250g
43 ČAGA (Chaga) Drcená - Čaj 50g
44 Tapioková mouka 400g
45 Noni - Morinda citrifolia prášek 100g
46 Cola acuminata - mletý kolový ořech 50g
47 BCX2.9-1199 qingshang fangfeng tang (tablety)
48 DRAČÍ KREV - KAPKY 25ml
49 Guarana plod celý 50g
50 TTW9.9-4349 naoli baowan pokroutky DUŠEVNÍ ODPOČINEK
51 Lněný olej 250 ml BIO - za studena lisovaný
52 TTW8.9-4329 shouwuwan POKROUTKY NESMRTELNÝCH
53 Carob - svatojánský chléb 200g
54 KOKOSOVÉ SUŠENÉ MLÉKO Renuka 300g
55 Kustovnice čínská GOJI - Lycium chinense 100g
56 Kustovnice čínská Goji TOP KVALITA 250g
57 HIMALÁJSKÁ JÍDELNÍ SŮL růžová, bílá 500g
58 ŠKORNICE - Škornice - Epimedium sagittatum mletá 75 g
59 Kakaové boby nepražené celé neloupané Peru 250g
60 Maca (Maka - Lepidium meyenii) 100g
61 WBO7.8 - Dvojité posílení zraku
62 Amalaki 1000g DNM
63 Červený jetel sušený 30g
64 SPIRULINA BIO PRÁŠEK ISWARI 125g
65 T35 - Opora základu (Chemo-Support) (tablety)
66 B-SKIN - péče o pleť Organic India 60cps
67 Mladá pšenice (Triticum aestivum) Salvia 100g
68 TRITON - MRL - CORDYCEPS, REISHI, SHIITAKE 90 tablet
69 Ginkgo (ginko) biloba - jinan dvoulaločný list 50g
70 KURKUMA - Haldi MLETÁ 100 g
71 Zubní Ájurvédská pasta s neemem 100ml
72 Kakaové boby nepražené celé neloupané Peru 1kg
73 Umeocet 700ml
74 Lemon grass - Citronela Cymbopogon citratus 5 ks
75 Maqui berry plod mletý 50g
76 SCHIZANDRA ČÍNSKÁ mletá - wuweizi – 50g
77 Erecto-MAT Zoilife 4 tablety
78 Kustovnice čínská TOP kvalita 1kg
79 MOXA - sálání pelyňku - Hunan
80 Arkokapsle - Ostropestřec Mariánský cps.45
81 CHIA SEMÍNKA BIO ISWARI 200g
82 TL24.9-2709 duhuo jisheng tang (tablety)
83 Javorový sirup Rinatura 250 ml BIO
84 Konopná semena loupaná 100g
85 Pohanková mouka celozrnná 500g
86 Bio Active Colon 250g - konopná vláknina
87 SNÍDAŇOVÁ SMĚS KONOPNÝ PROTEIN-LUCUMA 360 g
88 HAX5.19-22419 jiawei xiaoyao san (tablety)
89 Kaše rýžová 100% COUNTRY LIFE 300g
90 Zubní ájurvédská pasta - SUPIRIVICKY 75g
91 ALOE duopack 1l+1l zdarma
92 WBO1.9 - Vyživení jater a ledvin liuwei dihuang wan
93 WLH3.9 - Pevná slezina a bystrá mysl
94 Schizandra čínská - klanopraška - Schisandra sinensis 100g plod
95 Pekanové ořechy natural 100g
96 Bazalka posvátná - Tulsi - semena cca 120ks
97 Carbofit 150g - Aktivované dřevěné uhlí
98 Kotvičník zemní (Tribulus) nať 100g
99 Liquid Hickory Smoke - tekutý kouř s aroma Hickory 150ml
100 Mochyně peruánská - Physalis Peruviana 250g
Statistiky
Členové : 7476
Obsah : 295
Odkazy : 6
Počet zobrazení článků : 853031

Zjistit Google Pagerank, S-rank a Jyxorank

Google analytics
NÁHODNĚ Z ARCHIVU - ZAMYŠLENÍ
Co vlastně jíme aneb kvalita dnešních potravin

Nechci Vám brát iluze, ale ...

pokud se podívám na kvalitu potravin, někdy si říkám, že bych chtěl dát ochutnat svým dětem to, co se tu jedlo před dvaceti lety. Nabídka potravin, které jsou teď v obchodech, je skutečně rozmanitá. Na straně druhé se za touto "rozmanitostí" skrývají jen různé barevné obaly a krabičky, které obsahují prakticky totéž. Mnoho potravin, které bychom si dovedli sami vyrobit, se vozí přes půl Evropy a zátěž exhalacemi a znečisťováním životního prostředí je větší, než jejich samotná užitná hodnota a vliv na zdraví.

Do roku 1994 platily v Československu ještě z dob minulého režimu zákonné normy, které nedovolovaly, aby klobásy obsahovaly mouku, aby jogurty obsahovaly škrob atd. Atd. Tyto normy byly zrušeny a v Česku začala doslova džungle. Potraviny jsou dnes samá náhražka.

Kravský tuk je nahrazován tukem rostlinným (sójovým).
Mléko, které je nápadně podobné emulzi na chlazení obráběcích nožů, se nesrazí, nejde z něj udělat domácí jogurt. Ale stojí 8,90 Kč. Nekupte to!

Jogurty nejsou jogurty, je to jogurtová hatlapatla, do které je narván škrob nebo želatina, aby toho bylo víc. Jsou v tom usmrceny všechny mikroorganismy. Ale stojí to 4,90 Kč. Nekupte to! Sýry nejsou sýry, ale náhražky, v nichž je mléčná bílkovina nahrazena bílkovinou rostlinnou (sója) anebo škroby.

Zmrzliny či šlehačka, ty se též nepotkaly s mlékem, dělá se to všechno z umělých náhražek. I v dražších zmrzlinách, které jsou deklarovány, jako mléčné či dokonce smetanové, je pouze odstředěné mléko a zmrzlina je "zkvalitněna" tukem rostlinným. Ani kvalita některých másel není nic oslnivého, je to nastavováno vodou! Většina čokolád, prodávaných v našich obchodech, nejsou čokolády, ale čokoládové imitace plné levných náhražek. Mezi tyto náhražky patří karabový prášek, který se vyrábí ze svatojánského chleba, jímž se ve Středozemí krmí ovce a velbloudi.

České párky jsou dnes z většiny plněny sójou, moukou nebo separátem. Co je to drůbeží separát? Z kuřete se vyjmou prsa a stehna, která se prodají zvlášť. Zbytek - tedy kůže, kostra, hlavy i se zobáky, krky, pařáty a vnitřnostmi se rozmixují, přecedí, obarví na červeno a přidávají se do párků a klobás, v případě párků do 40,- Kč za 1kg tvoří se sójou,  chemikáliemi, céčky atd. jejich hlavní složku. Kdo kupujete dražší párky a nemáte je přímo z nějaké malé porážky, nejásejte. Tyto molitanové masokostní moučky se dnes přidávají i do dražších párků. Jak jsme však byli ubezpečeni Informačním centrem bezpečnosti potravin, z tvrdého strojního oddělování při výrobě separátu (SOM - strojově oddělené maso) se získá velmi jemná masová pasta složená z částic menších než 1mm, takže nehrozí žádná újma na zdraví. Akorát, že to žereme! (Pro zajímavost - separáty se vyráběly i dříve, sušily se a používaly se jako krmivo pro dobytek. Toto se vyrábí i dnes. Aby tento světle bledý šurvajs získal pěknou červenou barvu, narve se tam chemie. Pro potlačení nežádoucích pachů ze separátu samozřejmě existují různé chemické sajrajty.

Náhražkové prefabrikáty dnes pronikají i do takových výrobků, které vypadají navenek jako salámy či šunka. Různé bůčky a slanina je dnes vyráběna zejména z přerostlých polských prasat, která mají jinou strukturu masa, než prasata česká, která jsou více masitá a jejich bůčky obsahují více masa. Na polských bůčcích, které se k nám jako přebytky dováží je samé sádlo, ale nekupte to. Je to bílý a bílé maso je přece dietní!

Hovězí maso, které obchodníci kupují od jatek jako maso z krav za pár korun, je prodáváno jako kvalitní maso z mladých býčků.

Ani milovníci ryb nemusí být ušetřeni podvodu. Máte rádi kraba? Může se vám stát, že to maso deklarované jako krabí, je z tresek. Do chleba se dnes přidávají pomleté zbytky starého chleba a pečiva, které se předtím neprodalo. Stroje tyto zbytky, (které se dříve dávaly prasatům nebo se prodávaly za nižší cenu jako krmný chleba pro domácí užitkové zvířectvo), semelou a směs je dále upravována. Přidají se speciální směsi s enzymy, pak se míchá těsto atd. atd. a na druhém konci vyjede upečený chleba. Nevadí, že obsahuje sezam nebo mák a nebo lněné semínko. Takové krásné ohnisko civilizačních chorob a alergií. Navíc se neustále snižuje podíl žitné mouky z dřívějších 45% na 20%.

U rohlíků se neustále snižuje hmotnost, ale i obsah tuku, (který zajišťoval křupavost), až na polovinu. Z rohlíků se stává gumová hmota, která druhý den ztvrdne a chleba je bez chuti.

Kečupy a hořčice nejsou kečupy a hořčice, je to voda s moukou nebo se škrobem, ve které je s bídou 10% skutečného kečupu nebo skutečné hořčice. Dnes už se na některých "kečupech" vyskytuje na druhé straně malý název "kečupová " či "rajčatová omáčka."Tyto blivajzy se v regálech tváří jako kečupy, ale viděly rajčata leda tak z rychlíku.

Maso, zejména dovezené, je "nastavováno" vodou, která je do něho injekčně vpravována. Do některých masných výrobků je pro změnu zase injekčně vpravována levná sójová bílkovina. Konzervy obsahují blíže nespecifikovanou hmotu, která nemá s kousky dobrého masa, které jsme nacházeli v socialistických konzervách, nic společného.

Landšmít, který se dřív vyráběl z masa a dal se nakrájený opéct nad ohněm, je dnes nedefinovatelný prejt z kůží a šlach slepený obarveným škrobem, který se vám buď po napíchnutí na klacek rozpadne nebo nad ohněm rozteče.

Lečo s klobásou již dávno není ta dobrá zelenina s klobásou, ale to lečo vypadá, jako by už jednou prošlo žaludkem a ta "klobása" je sójová.

Hovězí a vepřové maso ve vlastní šťávě nezřídka obsahuje i polovinu rozmixovaných kuřecích kostí a kůží, které se dříve mlely v kafilérkách na masokostní moučky pro zvířata. Ty "kvalitnější" konzervy obsahují kůže, takže když tato pochoutka na talíři zchladne, lze ji úspěšně použít jako lepidlo.

Paštiky a pomazánky jsou nastavovány škrobem, moukou a drůbežími separáty.

Prošlé maso ze supermarketů je očišťováno octovou vodou, nakládáno do marinád a podáváno jako specialita k letnímu grilování. Různé saláty jsou zakonzervovány tak, aby vydržely, ale skutečnou majonézu viděly leda tak z rychlíku.

Dorty a dezerty jsou vyráběny z náhražek, stejně jako různé oplatky a tyčinky.

Sirupy nejsou vyráběny z ovoce, ale jedná se o vodu z cukrem, ve které je ovocná příchuť.

Z českého piva se povětšinou staly europatoky univerzální chuti vyrobené v systému CKT/HGB, který "přeskakuje" klasické zrání a dokvašování v ležáckém sudu. Univerzální bývají i následky požití těchto chemikálií - rektální zvracení čili sračka. Skalní pivaři dnes přecházejí na 11°° pivo, které má aspoň trochu úroveň dřívější desítky.

Některá šumivá vína se nedělají tradičním zráním, ale vyrábí se jako sifón. Víno, které má úroveň vín krabicových, se nasytí CO2 a prodává se v regále jako "šampáňo."

Vzadu na vinětě se lidé s dobrým zrakem mohou dočíst, že se jedná o perlivé víno." A dalo by se pokračovat. Pokud si někdo myslí, že když si koupí dražší výrobek, či dokonce výrobek značkový, že je zaručena vyšší kvalita, je na omylu. I značkové výrobky, prodávané v rámci celé Evropy, jsou v Česku vyráběné z náhražkových surovin.

Zmrzlina Magnum, která stojí stejně v Česku i Španělsku, se v EU vyrábí z mléka, v Česku z levnějších rostlinných tuků. Takových a různých dalších šmejdů žereme stále více a více, ale nezoufejme, bude hůř. Podíl výrobků se stále vyšším obsahem náhražek bude růst. Takové chuťovky, jako např. "dietní" drůbeží hamburgry, které se skládají z poloviny z drůbežího separátu a z druhé poloviny z vepřových kůží, jsou jen začátkem dalších inovací. Složení výrobků, které se uvádí na jejich obalech, bude psáno stále menšími a menšími písmeny, aby si ho už nemohli přečíst ani ti, co mají zrak v pořádku. Čekají nás doby, kdy budeme doslova "žrát" takové potraviny, jaké známe z francouzského filmu Křidýlko nebo stehýnko, přičemž autoři se budou inspirovat českým filmem „Návštěvníci“ kteří jedli amarouny. Zatím jíme potraviny, které vypadají jako tradiční, ovšem jejich náplň je "božská" (jen Bůh ví, co v tom je!).

Samozřejmě, že se dají koupit i dobré potraviny. Párky, které obsahují maso, jogurty bez želatin a škrobů, křupavé rohlíky, co vydrží do příštího dne, kečupy z rajčat apod. Je to však luxus! Ano, to co bylo za socialismu standardem a normou je dnes luxusem. Stát bohužel dělá v dnešní době na lidech určitou formu podvodu, týkající se jejich spotřebního koše, potažmo životní úrovně. U potravin se sice vychází z jejich hmotnosti, nikoliv však kvality. V Německu si takový bordel výrobci dělat nedovolí. I levné výrobky tam mají svoji úroveň, např. nejlevnější špekáček za 1,45 euro obsahuje 70% masa, v Česku za stejnou cenu koupíte "špekáček," který obsahuje pouze 27% masa. Česko se v posledních letech stalo popelnicí či odpadkovým košem Evropy.

JUDr. Jaroslav Janeček advokát, rozhodce při Hospodářské a Agrární komoře ČR správce konkurzní podstaty u Obchodního oddělení Městského soudu v Praze, člen Syndikátu novinářů

NÁHODNĚ Z ARCHIVU - ZAJÍMAVOSTI
Rybí tuk - babičky dobře věděly, co dělají

Maminky a babičky věděly proč je rybí tuk tak důležitý

Naše maminky a babičky neměly informace o prospěšnosti rybího tuku pro naše zdraví jako je máme dnes, přesto dobře věděly, jak důležitý je. Sice nic nevěděly o nějakých Omega – 3 a Omega – 6 nenasycených mastných kyselinách, ale pro zdraví je jedno jak to pojmenujeme. Prostě to bylo zdravé a důležité pro růst kostí a mozkových buněk a hotovo. Nesnášeli jsme je za to, když nám nutily pravidelnou dávku té nejodpornější rybiny a raději bysme v tu chvíli rozžvýkali tu lžíci než to, co bylo na ní. Ta doba je pryč, rybí tuk bohužel na čas ztratil svou důležitost, ale naštěstí se jeho popularita právě objevem Omega kyselin zase vrací. Dnes se rybí tuk podává v želatinových tobolkách, takže tu nepříjemnou pachuť už necítíme.

Eskymáci se krmí tučnými tuleni a přesto nejsou obézní a neví co je infarkt

Národy, které neměly dostatečný přísun ryb si dávno všimly, že tyto "rybí národy" trpí mnohem méně na některé choroby, než oni. Například Eskymáci, kteří se živí především tučnými rybami a ještě tučnějšími tuleni, vůbec neví, co je to infarkt. Pravda, zase umírají na jiné nemoci.

 

Omega 3 a rybí tuk

Takže co dnes o rybím tuku víme? Především to, že kromě vitamínů A a D, obsahuje nenasycené mastné kyseliny, především Omega – 3 a Omega – 6. Tyto nenasycené kyseliny dokáží pozitivně ovlivňovat funkci krve a krevního oběhu, správný vývoj kostí, mozku a zraku. Příznivě ovlivňuje zdravý vývoj kůže a také plod dítěte. Pomáhá při psychických problémech, schyzofrenii, snižuje menstruační bolesti. Prokázaly se příznivé učinky  v boji proti rakovině tlustého střeva či rakoviny prsou. Rybí tuk podporuje imunitní systému a tím pádem i snižuje riziko infekcí. No a svůj význam má, paradoxně přesto, že je to tuk  i v boji proti obezitě.

Omega 3, rybí tuk a paměť

No a kapitolou samou o sobě je vliv rybího tuku na mozek. Před pár lety provedli zajímavý pokus britští vědci, kteří zjistili ohromný pokrok v mentálním myšlení a zlepšení paměti u dětí, kterým se podával rybí tuk, a to už po pár měsících. Z čeho se rybí tuk vyrábí? Tak především z ryb z chladných moří. Nejčastěji je to sleď, sardinky, makrely, lososi, tresky. Ty všechny obsahují dostatek nenasycených mastných kyselin, které lidské tělo potřebuje, ale samo si ho nedokáže vyrobit.

 

Doporučujeme Rybí tuk - Omega 3

Ostatní doplňky s rybím tukem 

NÁHODNĚ Z ARCHIVU - VÝZKUM
Extrakt z hroznových jader zabíjí nádorové buňky a zdravé nechává

Studie zveřejněná nedávno v americkém časopise Carcinogenesis ukazuje, že extrakt z hroznových jader (GSE) zabíjí rakovinové buňky, přičemž zdravé buňky zůstávají bez úhony. Výtažky z hroznových jader mají velkou koncentraci vitamínu E, flavonoidů, kyseliny linolové a polyfenolů.

Lidské případy a výsledky studií pokusů na laboratorních zvířatech poskytují předběžný důkaz, že extrakt z hroznových jader může zabránit srdečním chorobám, snižuje vysoký krevní tlak a vysoký cholesterol. Hroznová semena snižují riziko srdečních onemocnění například tím, že inhibuje agregaci krevních destiček a snižuje zánětlivé procesy.

Odhaduje se, že 40 procent dospělých Američanů, což je 50 milionů lidí, má metabolický syndrom. V první klinické studii na lidech Američtí vědci z UC Davis hodnotili vliv extraktu z hroznových jader na člověka s metabolickým syndromem, kombinací rizikových faktorů, které zvyšují riziko srdečních chorob, způsobené vysokým krevním tlakem, nadměrnou hmotnosti, vysokým krevním cholesterolem a vysokým krevním cukrem. Zjistili, že extrakt snížil hladinu cholesterolu v krvi.

"Je to poměrně dramatický účinek," říká Rajesh Agarwal, Ph.D., výzkumný pracovník na University of Colorado Cancer Center a profesor na Vysoké škole Skaggs School of Pharmaceutical Sciences. "Do značné míry záleží na schopnosti zdravé buňky přečkat poškození. Nádorové buňky jsou rychle rostoucí buňky," říká Agarwal. "Nejen to, ony musí růst rychle. Pokud existují podmínky, v nichž nemohou růst, zemřou." Extrakt z hroznových jader vytváří právě tyto podmínky.

Studie ukazuje, že extrakt z hroznových jader DNA nahradí škody způsobené rakovinou (zvýšení reaktivních kyslíkových radikálů) a zastaví se možnosti pro opravu cesty a ložisek, které by umožňovaly opravu zhoubných buněk.

"Myslím, že nádorové buňky mají hodně defektních míst a jsou velmi zranitelné, víc než zdravé buňky, "říká Agarwal.

Agarwal Lab doufá, že výzkum účinků hroznových semínek posune vědu v boji proti rakovině opět o kus dopředu.

zdroj: http://preventdisease.com/news/12/012812_Grape-Seed-Extract-Targets-and-Kills-Cancer-Cells-and-Leaves-Healthy-Cells-Unharmed.shtml

Výrobky z hroznových semínek v našem e-shopu zde

NÁHODNĚ Z ARCHIVU - ČÍNSKÁ MEDICÍNA
Agaricus – náhrada za Coriolus?

Není žampión jako žampión. Agaricus Blazei je brazilský žampión, vyznačující se nasládlou mandlovou chutí a kvůli zdravotním účinkům známý jako jedna z nejužívanějších mediciálních, léčivých hub.

Poprvé se o něm ve své studii zmiňuje mykolog W.A.Murril v roce 1945, ale léčebné vlastnosti blazei byly popsány až o nějakých 25 let později, i když se to vědělo již dlouho, protože domorodí obyvatelé si jej velice cení. Vědci pak zkoumali, proč se v jisté brazilské provincii nevyskytují nádorová onemocnění, resp. se vyskytují jen v minimálním množství. Původce našli právě v konzumaci žampiónu Agaricus Blazei, který byl v této oblasti užíván jako potravina i jako lék.  Houbu analyzovali a ta se stala v následujících letech doslova hitem mezi potravinovými doplňky. Blazei se kromě protinádorových účinků vyznačuje i antibiotickými a antidiabetickými účinky, stabilizuje hladinu krevního cukru, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu, zmírňuje projevy lupénky, a poradí si i s některými druhy ekzémů. Obsahuje celou řadu vitamínů (vitaminy řady B, A, E...) a minerálů (například draslík, železo, fosfor, selen, zinek...).

Z pohledu tradiční čínské medicíny je to teplá potravina, sladké, lehce pálivé chuti, s tropismem – slezina, žaludek, střeva. Posiluje Qi, transformuje hleny, zastavuje kašel, zmírňuje křeče, vypuzuje červy.

Blazei díky vysokému obsahu betaglukanů výrazně podporuje činnost makrofágů a NK buněk. Proto se využívá jako vhodný doplněk při léčbě nádorových onemocnění, a to i při chemoterapii či radioterapii. Blazei je vhodným prostředkem při podpoře imunitního systému, střevních funkcí, při léčbě alergií, regulace vysokého tlaku, ochraně jaterních funkcí, diabetu, zdravého růstu kostí, atd. Blazei se chová i jako diuretikum. Napomáhá i při hojení ran a léčbě zánětů. Blazei obsahuje dokonce víc betaglukanů než reishi nebo shiitake.

Vzhledem k nesmyslnému zákazu prodeje outkovky (Coriolus), o jehož důvodu tak můžeme akorát spekulovat (někomu jeho léčivé účinky vadily) je blazei možná nejalternativnější náhradou Coriolu při léčbě a prevenci nádorových onemocnění.

koupíte a další informace zde